LAXODEP® sirop

De primă intenție în combaterea constipației.
Combinație unică de prebiotice și fitoextracte standardizate

BENEFICII

 • Previne și combate constipația
 • Ajută la reglarea tranzitului intestinal
 • Stimulează peristaltismul intestinal și înmuierea scaunului
 • Reduce timpul de tranzit
 • Ajută la eliminarea gazelor și diminuarea crampelor
 • Calmează inflamația mucoasei gastrointestinale
 • Formează un strat lubrefiant care favorizează eliminarea ușoară, fără dureri, a conținutului intestinal

Supliment alimentar cu extracte din plante și îndulcitori naturali

LAXODEP® sirop este un complex unic de fibre prebiotice și fitoextracte standardizate bogate în mucilagii, polizaharide, care ajută la combaterea constipației și reglarea tranzitului intestinal, a crampelor intestinale și a flatulenței.


Indicat în

 • Tratamentul tulburărilor de tranzit intestinal
 • Prevenția și tratamentul constipației

Administrare

 • Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml pe zi, la o oră distanță de mese
 • Copii 1-3 ani: 5 ml pe zi, la o oră distanță de mese
 • Copii 3-6 ani: 7,5 ml pe zi, la o oră distanță de mese
 • Copii 6-12 ani: 10 ml pe zi, la o oră distanță de mese
 • Adulți: 10-20 ml pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

În constipația tranzitorie: minim 2 săptămâni
În constipația cronică minim 3 luni pentru un efect de
- reeducare a reflexului de defecație
- antrenare a peristaltismului intestinal

Compoziție*

prebiotice – inulină și Actilight® 950 P fructooligozaharide (FOS), suc concentrat de prune (Prunus domestica), mană de frasin (Fraxinus ornus), roiniță (Melissa officinalis)/(4:1), nalbă de pădure (Malva sylvestris)/(4:1), mușețel (Matricaria chamomilla)/(1-2:1), portocală dulce (Citrus sinensis), fenicul (Foeniculum vulgare).
* extracte standardizate

LAXODEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză.

Inulina și Actilight® 950 P fructooligozaharide

Complex de prebiotice, cunoscut mai ales pentru rolul de stimulare a creșterii bifidobacteriilor în colon, are și acțiune dovedită în reglarea tranzitului intestinal și combaterea constipației datorată capacității fibrelor de a crește masa scaunului.
Astfel, ajută la ușurarea defecației, reducerea timpului de tranzit în tractul intestinal, combătând constipația.

Sucul concentrat de prune

Pruna este bogată în zaharuri, pectine, acid malic, acid citric, vitamine (A , B, C), flavonoide, potasiu, fier, calciu, magneziu, sodiu, mangan și carotenoide cu acțiune laxativă sigură. Este recomandată pentru copii și persoanele în vârstă.

Mana de frasin

Acțiunea sa laxativă (lactulose-like) și diuretică se datorează prezenței manitolului: este dificil de absorbit, reține apa în intestin, provocând astfel o creștere a masei fecale și stimulând peristaltismul.
Pentru proprietățile sale laxative ușoare și gustul dulce, mana este foarte indicată atât pentru copii, cât și pentru femeile însărcinate: fără gust neplăcut, colici și greață.

Roinița

Bogată în ulei esențial și flavonoide, ajută la ameliorarea durerii abdominale cauzate de spasme ale musculaturii netede la nivel digestiv și de aerul în exces din intestin.
Datorită acțiunii sale stomahice, este folosită ca un carminativ și spasmolitic în tulburările dispeptice (greața și flatulența): utilizată și împotriva vărsăturilor în sarcină. Datorită proprietăților sale antispastice, este utilă în tratamentul tuturor formelor de colită, colon iritabil, gastrită, greață și vărsături.

Nalba de pădure

Bogată în mucilagii, are acțiune antiinflamatoare, protectoare și emolientă asupra mucoasei intestinale inflamate. Mucilagiile sunt compuse din carbohidrați, care creează în apă soluții coloidale, cu proprietăți antiinflamatoare și emoliente locale. Fiind substanțe higroscopice, sunt facilitate peristaltismul și înmuierea scaunului. Este utilizată în tratamentul constipației, colitei și al sindromului intestinului iritabil.

Mușețelul și feniculul

Mușețelul are acțiune antiinflamatoare și spasmolitică, în special la nivelul mucoasei gastrice, datorită acțiunii sinergice a uleiului volatil (componentă lipofilă) cu flavonoidele (hidrofile).
Feniculul are acțiune antispastică și prokinetică. Îmbunătățește tranzitul intestinal natural, previne formarea de gaze în exces și scurtează timpul de tranzit. Îmbunătățește digestia alimentelor și reduce contracțiile și spasmele mușchilor intestinali.

Descarcă prospectul folosind butonul de mai jos:

Descarcă prospect
×